Er zijn 12 professionals en 6 amateurfotografen geselecteerd om mee te doen aan de fotowedstrijd De Kracht van Rotterdam. Bij de loting kreeg ik de  wijk Delfshaven toegewezen om in beeld te brengen en wel gedurende 4 tijdslots, van 04.00-06.00 uur, 10.00-12.00 uur, 14.00-16.00 uur en 20.00-22.00 uur.

 

Mijn foto van de man met de waterpijp kreeg de juryprijs voor amateurfotografen.

 


De winnaars

Het oordeel van de jury

Openluchtexpositie

In de media

Ik zou je het allerliefste in een doosje willen doen (vervolgproject)

 

 

Omdat de nadruk in mijn werk ligt op de natuur was mijn plan om mij te focussen op hoe de mensen in Delfshaven omgaan met het stukje groen in hun wijk. Moestuintjes, biologisch tuinieren, bbqen in parken, tegeltuintjes aanleggen enz. Mijn eerste locatie was de Voedseltuin, een permatuin die aan de Voedselbank levert. De Tuin op de Pier was mijn tweede locatie. En verder heb ik door Delfshaven gedwaald om de wijk te beleven.

Ik ontmoette op mijn wandel- en fietstochten veel mensen en had openhartige gesprekken met hen. Heel divers, van betrokken bewoners, werklozen, vrijwilligers, jonge startende ondernemers, kunstenaars, beleidmakers. Ik heb hen vastgelegd met mijn supergroothoeklens, zodat ik ook de woon- , werk- of leefomgeving kan tonen. Ik werd getroffen door hun verhalen, hun verbondenheid en hun gezamenlijk doel om wat moois van de wijk te maken en te houden. Delfshaven, groen, veel buurtinitiatieven, saamhorigheid, renovatieprojecten en jong ondernemerschap.

Zo groeide mijn project Groen Rotterdam steeds meer naar  een portret van een kleurrijke wijk waar bewoners en leefstijlen ongedwongen samenleven. En dat is de Kracht van de wijk Delfshaven of ook van heel Rotterdam?

 

Blog over het portretteren van mensen op straat

Blog over het vervolg

 

Donizettilaan 25 3055 SG ROTTERDAM info@monicavankleef.nl +31 (0)648608448

Copyright © Monica van Kleef | Privacyverklaring |

Volg mij op Facebook en Instagram